FRI FRAKT OVER 500 KR * RASK LEVERING * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER
0 Handlevogn
Lagt til handlevogn
  Du har produkter i din handlevogn
  Du har 1 produkt i din handlevogn
  Totalt

  Hurtigruten har fått oppmerksomhet for sitt ambisiøse miljøarbeid, som tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Blant annet har de fjernet all engangsplast om bord, og jobber kontinuerlig med å redusere og resirkulere avfallet sitt. Sengetøyet som tidligere ble kastet, blir nå forvandlet til skittentøy- og hårfønerposer av Smallmatters.

  Dermed tar Hurtigruten ansvar for sitt eget avfall og setter tekstilene tilbake i sirkulasjon så lenge de har verdi, i tillegg til å erstatte unødvendige engangsprodukter og produkter med behov for uttak av nye naturressurser.

  Hurtigruten er på langt nær de eneste som har falt for gjenbruksproduktene til Smallmatters. Åpent bakeri har fått laget egne brødposer i overskuddsmaterialer i lin. Den norske veskeprodusenten Moo skal pakke de eksklusive skinnveskene inn i stoffposer laget av utgåtte dynetrekk og duker. Også stadig flere forhandlere og privatkunder får øynene opp for handlenettene og reiseposene som er langt mer miljøvennlige enn dem du vanligvis får kjøpt. De setter et langt mindre klimaavtrykk enn handlenett laget av nye tekstiler, for ikke å snakke om plastposene produktene erstatter.