RASK LEVERING * FRI FRAKT OVER 1000 KR * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER

Smallmatters verden

Tåsenbutikken har vært åpen snart i ett år

  Tåsenbutikken Smallmatters har vært åpen snart et år, gjemt bak veiarbeid. - Det er tøft. Lokalene i Tåsenveien 26 har i litt under et år huset Smallmatters. Fra oppstarten 2018 har bedriften vært en ren nettbutikk, men nå kan man fysisk handle alt fra tøyposer og mapper, til håndklær og gensere – alt laget av tekstilrester, tekstilavfall og overskuddstekstiler.

Les mer

Tekstilbransjen i året som har gått

 Tekstilbransjen i året som har gått

Det har skjedd mye spennende og positivt i tekstilsektoren i løpet av 2022. Blant annet la EU-kommisjonen frem en tekstilstrategi i mars som en del av sin handlingsplan for sirkulær økonomi. 

Dette gleder Smallmatters, som kun benytter eksisterende tekstiler og resirkulerte materialer i vår produksjon.

Les mer

Er en bærekraftig tekstilindustri mulig?

 

Er en bærekraftig tekstilindustri mulig?

Ja, vi tror en bærekraftig tekstilindustri er mulig, men det er en lang vei å gå, og ingen kan gjøre det alene. Både produsenter, forbruker og ikke minst statlige insentiver og begrensninger må til for å lykkes.

Les mer

De gjør gull av tekstilavfall – økte nettsalget med 150 prosent

 

I tre år har Smallmatters gjort produksjon av materialer andre kaller avfall. Det hele startet som et B2B-eventyr, men i dag gjør gründerne Janicke Lorange og Line Houge suksess både i HORECA-markedet, blant privatpersoner samt det offentlige markedet.

Samtidig som 2021 pandemien har herjet med hotell-, reise- og utelivsbransjen, åpnes det for nye muligheter langs veien. Kundelisten vokser, og det samme gjør nettbutikken som i løpet av 2021 økte med hele 152 prosent.

Les mer