FRI FRAKT OVER 400 KR * KORT LEVERINGSTID * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER
0 Handlevogn
Lagt til handlevogn
  Du har produkter i din handlevogn
  Du har 1 produkt i din handlevogn
  Totalt

  Smallmatters verden

  Finansavisen 20.12.20 Snudd fra å miste alle kunder over natten

   
  Vi er veldig stolte av fin artikkel i Finansavisen 20.12.20 om hvordan vi har fått Smallmatterrs opp og stå midt under Corona. Snudd fra å miste alle hotellkunder over natta til å utvikle fantastiske produkter laget av tekstilrester og tekstilavfall til privatpersoner og bedriftskunder. Finansavisen har plukket opp et norsk gründerselskap som viser at det er mulig å starte en virksomhet innen sirkulærøkonomi. Takk til Innovasjon Norge og  Handelens Miljøfond som har bidratt til å gjøre dette mulig for oss. 

  Les mer

  Tekstilindustriens påvirkning på miljøet

   
  Tekstilindustrien står, ifølge FN, for 8 % av globale utslipp av drivhusgasser. Industrien slipper ut slipper ut mer enn flytrafikk og sjøfart til sammen. Moteindustrien produserer 20 prosent av verdens avfallsvann, og mer enn 90% av miljøpåvirkningen skjer i produksjon av selve tekstilet. Samtidig kastes enorme mengder fullt brukbare tekstiler.
  FN støtter seg på Quantis som har laget en omfattende analyse av miljøkonsekvensene av tekstilindustrien. 

  Les mer

  I alle industrier floppes det hvert år

   

   

  I alle store industrier floppes det hvert år. Bare se på hva matvaregigantene vil overraske oss med. Var det egentlig digg med kebab på pizzaen? Eller hva skjedde med pølsekuler? Fiskepølser? Gul ketsjup og brunost på tube. Ueahh! Og ikke bare det at matindustrien pøser ut nye produkter – vi som forbrukere pælmer så mye mat, at hver 8.handlepose går i søpla.

  Parallellene til klesindustrien er klar. Vi eeelsker å handle billig. 3 for 2 og elleville dager.

  Les mer

  Forvandler tekstilavfall til designprodukter

  Norske Smallmatters lager lekre gjenbruksposer av tekstiler som ellers ville blitt kastet. Hurtigruten, Åpent Bakeri, Moo, SuseriSivet og Fjong er blant dem som har tatt i bruk de miljøvennlige produktene som erstatter engangsposer og nyproduserte tekstiler.  

  Bak de bærekraftige designposene står gründerne Line Houge og Janicke Lorange. Med lang erfaring innen klesdesign og produktutvikling har de fått et innblikk i hvilke katastrofale konsekvenser tekstilindustrien har for miljøet.

  Les mer