RASK LEVERING * FRI FRAKT OVER 1000 KR * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER

Smallmatters verden

Tekstilbransjen i året som har gått

 Tekstilbransjen i året som har gått

Det har skjedd mye spennende og positivt i tekstilsektoren i løpet av 2022. Blant annet la EU-kommisjonen frem en tekstilstrategi i mars som en del av sin handlingsplan for sirkulær økonomi. 

Dette gleder Smallmatters, som kun benytter eksisterende tekstiler og resirkulerte materialer i vår produksjon.

Les mer

Er en bærekraftig tekstilindustri mulig?

 

Er en bærekraftig tekstilindustri mulig?

Ja, vi tror en bærekraftig tekstilindustri er mulig, men det er en lang vei å gå, og ingen kan gjøre det alene. Både produsenter, forbruker og ikke minst statlige insentiver og begrensninger må til for å lykkes.

Les mer

De gjør gull av tekstilavfall – økte nettsalget med 150 prosent

 

I tre år har Smallmatters gjort produksjon av materialer andre kaller avfall. Det hele startet som et B2B-eventyr, men i dag gjør gründerne Janicke Lorange og Line Houge suksess både i HORECA-markedet, blant privatpersoner samt det offentlige markedet.

Samtidig som 2021 pandemien har herjet med hotell-, reise- og utelivsbransjen, åpnes det for nye muligheter langs veien. Kundelisten vokser, og det samme gjør nettbutikken som i løpet av 2021 økte med hele 152 prosent.

Les mer

Slik skal vi løse tekstilkrisen

SMALLMATTERS i ALTSÅ no 07/2021

Tekstilbransjen er i rivende utvikling, og beveger seg mot en fremtid vi nesten ikke kan forestille oss. Det er gode nyheter for miljøet. Ida Løvdahl Alvsen og Kjersti Veel Krauss har skrevet og tatt bilder til artikkelen "Slik skal vi løse tekstilkrisen" i Altså nr. 07 (Magasinet kan kjøpes på www.altsa.no)

"Vi har løsningen på en bitteliten del av problemet og kan jobbe med det. Noen velger å ikke fly, noen har kjøpestopp, noen spiser ikke kjøtt. Alle kan gjøre noe, men hvis man ikke gjør noen ting, skjer ingenting" SMALLMATTERS

Les mer

Hva betyr egentlig bærekraft?

  Alle snakker om bærekraft, men hva betyr det egentlig? Har det blitt et slags trendord i det norske språk? FN har utviklet 17 bærekraftsmål, så hvordan kan vi, en liten norsk produsent, bidra til at verden når disse målene innen 2030? Her i vår blogg vil vi fremover skrive litt om vår vei for finne ut av hva bærekraft er og hvordan vi, som en liten produsent, kan produsere mest mulig bærekraftig.

Les mer