RASK LEVERING * FRI FRAKT OVER 1000 KR * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER

Smallmatters produserer ingen nye tekstiler – det står nemlig for hele 90 prosent av klimaavtrykket i den forurensende tekstilindustrien. Vi benytter oss kun av tekstilrester, tekstilavfall og resirkulert polyester fra plastavfall.  

Utgåtte tekstiler, som laken, duker og sengetøy, finner vi blant annet på hoteller og overnattingssteder i Norge. Kvaliteten på disse tekstilene er såpass god at de fint kan oppgraderes til nye produkter. Tekstilene skulle egentlig kastes eller brennes, men får i stedet et nytt liv gjennom å bli forvandlet til tøyposer som kan brukes igjen og igjen. Feilprodusert, feilfarget eller avbestilt tekstilavfall som ellers ville blitt destruert, henter vi på mest mulig miljøvennlig måte fra store klesproduksjoner i Italia, Portugal, Kina og India. I Europa blir tekstilene fraktet med Schenker, som har mål om å bli det grønneste transportselskapet i verden. 

Broderingstrådene og de resirkulerte bomullstauene er Øko-Tex-sertifisierte. Vi bruker ikke plast på produktene i transport – de sendes i poser sydd av restmaterialer. Dessuten pakkes varene inn i resirkulert og gjenvinnbar papp når de sendes ut til kundene våre.  

Vi broderer all personlig tekst på kontoret vårt.  Noen av tøyposene blir også sydd lokalt. Ved større bestillinger blir tøyposene ofte produsert på en miljøvennlig måte på en fabrikk i Polen, der den etiske standarden står høyt. 

Vi har flere ganger besøkt fabrikkene vi bruker, og har en avtale om etiske retningslinjer for alle leverandører.