RASK LEVERING * FRI FRAKT OVER 1000 KR * VI FORVANDLER TEKSTILAVFALL TIL DESIGNPRODUKTER

SMÅ GREP KAN GJØRE EN STOR FORSKJELL

Tekstilindustrien er en av de mest forurensende i verden, og produksjonen av nye tekstiler står for hele 90 prosent av utslippene. Smallmatters bruker derfor kun tekstiler som ellers ville blitt kastet, til å utvikle nye produkter – uten å gå på kompromiss med kvalitet, stil eller design. Tøyposene laget av tekstilavfall og tekstilrester sparer i tillegg miljøet ved å erstatte unødvendige engangsartikler og å ta vare på tingene du putter oppi dem.  

Ofte er det lite som skal til for at vi mennesker endrer forbruksmønsteret til noe langt mer miljøvennlig. Målet vårt er å skape en bevisstgjøring rundt dette – og å vise at mye av det som allerede er produsert, kan brukes til å lage nye produkter.  Dermed bidrar vi til å sette en sirkulær økonomi ut i praksis. Avfall er fremtidens råvare – og vi forvandler avfallet til en ressurs, med produkter som igjen bidrar til mindre søppel og forbruk. En skikkelig gavepakke for miljøet!

Det var nettopp ideen om at selv de små tingene kan gi store positive utslag i det totale bildet, som ble drivkraften til at vi, Line Houge og Janicke Lorange, startet opp Smallmatters i 2018. Line har bakgrunn som designer, produktutvikler og innkjøper fra store selskap. I tillegg har hun drevet klesmerket ChillNorway i 12 år. Hun vant gasellepris og ble nominert til årets gründerkvinne i 2011. Janicke har lang erfaring innen markedsføring og produkt- og forretningsutvikling, i tillegg til å ha drevet eget selskap med uteleker til barn.

Vi så at våre tidligere erfaringer med design, produktutvikling og merkevarebygging kunne kombineres til å vise at en enkel forretningside kan være lønnsom og bærekraftig. Fremover skal vi lage så attraktive gjenbruksprodukter som mulig, slik at det blir mulig for deg å velge det mest miljøvennlig alternativet. Vi jakter videre på eksisterende tekstiler som per idag defineres som avfall, men som kan omdannes til nye kvalitetsprodukter. 

Du kan lese mer om produksjonen vår her. 

Med støtte fra både Innovasjon Norge, Handelens miljøfond og Forskningsrådet ønsker vi å kunne gjøre en forskjell og håper du vil ta del i vår reise.

Hilsen Line og Janicke
Smallmatters